Bedankt voor je bezoek aan Beleveniscadeaus.nl.
Beleveniscadeaus.nl heeft zijn virtuele deuren gesloten, bezoek ťťn
van onze partners om een belevenis te zoeken en boeken.
SurpriseFactory Bongo cadeaubon

Belevenissen in de winter

In de lente en de zomer doen we van alles. We zijn zoveel mogelijk buiten. We maken fietstochten, wandelingen, gaan een dagje naar het strand of we maken met een boot een rondvaart door de grachten. Er valt dus genoeg te beleven als het weer het toe laat. In de winter, daarentegen, zijn er niet zoveel activiteiten die zich buiten afspelen. Gedurende de wintermaanden ondernemen we daarom over het algemeen veel minder. Dit is eigenlijk zonde, want er zijn genoeg belevenissen die juist in de winter leuk zijn om te doen.

Belevenissen in de winter

Onder belevenissen in de winter worden belevenissen verstaan die voornamelijk geschikt zijn voor in de wintermaanden. De meeste belevenissen zijn natuurlijk mogelijk om zowel in de zomermaanden als in de wintermaanden te doen, maar omdat er in de zomer al zoveel te doen is, zijn deze belevenissen leuker voor op een grauwe regenachtige winterdag.

Voorbeelden van winterse belevenissen

Een echte winterse belevenis is bijvoorbeeld ijsklimmen, waarbij er geklommen wordt op een klimmuur gemaakt van ijs. Hiervoor hoeven we niet ver te reizen. De eerste klimmuur van ijs in Europa is namelijk in Nederland te vinden. Andere winterse activiteiten zijn bijvoorbeeld een sledehondentocht, waarbij een safari wordt gemaakt met Siberische Husky's. Dit kan ook gewoon in Nederland en is een leuke belevenis om in de winter te doen, zeker als het heeft gesneeuwd. Natuurlijk zijn klassieke winterbelevenissen als skiŽn en snowboarden ook mogelijk.

Belevenissen in de winter

Indoor activiteiten

Activiteiten die binnen plaatsvinden, zijn meestal geschikt voor de winter. Te denken valt aan bowlen, jenever stoken en verschillende workshops, zoals koken workshops. Deze activiteiten zijn net iets gezelliger om te doen wanneer het koud is en we het liefst binnen willen zijn. Een museum bezoeken is ook een ideaal dagje uit voor in de winter. Dit is mogelijk om samen met de kinderen te doen en tegelijkertijd een leerzame activiteit. Natuurlijk is een dagje ontspannen zonder de kinderen ook mogelijk door middel van een dagje sauna of wellness.

Wanneer geef je deze belevenissen cadeau?

In principe kunnen belevenissen in de winter altijd en aan iedereen worden gegeven. Het leukst is natuurlijk om een dergelijke belevenis in de winter cadeau te doen. Ideale gelegenheden hiervoor zijn Sinterklaas en kerstmis. Ook is het leuk om op Valentijnsdag een belevenis cadeau te doen of juist op die dag te beleven. Een andere mogelijkheid is om een belevenis net na de zomer cadeau te geven, zodat er naar iets uitgekeken kan worden in de lange winter die zal volgen.

Champagneproeverij

Waan je in echte luxe: doe mee met een champagneproeverij…

High tea

Heerlijke thee in combinatie met zoete en hartige hapjes: High tea…

IJsklimmen

Op natuurijs klimmen? Dat kan in ons eigen kikkerlandje…

In het donker

Culinair in het donker: een echte smaaksensatie voor fijnproevers…

Kaasproeverij

Allerlei heerlijke kazen proeven. Ontdek het bij een kaasproeverij…

Museum bezoeken

Een dagje cultuur op doen in een museum…

SkiŽn

Wintersport alleen in het buitenland? SkiŽn kan ook in Nederland!

Sledehondentocht

Snelheid en spanning tijdens een fantastische sledehondentocht…

Snowboarden

Een leuke winteractiviteit: ontdek de snelheid van het snowboarden…

Belevenissen in de zomer

Belevenissen in de zomerNa een winter lang binnen te hebben gezeten, genieten we in de zomermaanden graag zoveel mogelijk van de heerlijke zomerdagen. Het grote voordeel van een klimaat met verschillende seizoenen is dat we uit kunnen kijken naar andere…

Ga eropuit in de herfst

Ga eropuit in de herfstVoor sommige mensen is de herfst een jaargetijde waar nog een beetje kan worden genoten van het weer. De zomer is helaas weer voorbij en de winter komt er al snel weer aan. Niet iedereen kijkt met plezier uit naar de winter. Genie…