Bedankt voor je bezoek aan Beleveniscadeaus.nl.
Beleveniscadeaus.nl heeft zijn virtuele deuren gesloten, bezoek ťťn
van onze partners om een belevenis te zoeken en boeken.
SurpriseFactory Bongo cadeaubon

Belevenissen in de zomer

Na een winter lang binnen te hebben gezeten, genieten we in de zomermaanden graag zoveel mogelijk van de heerlijke zomerdagen. Het grote voordeel van een klimaat met verschillende seizoenen is dat we uit kunnen kijken naar andere seizoenen en deze daarom ook meer op prijs stellen dan wanneer we het hele jaar door dezelfde temperatuur zouden hebben. Met een beetje geluk hebben we al een aantal mooie zomerse dagen in april en eindigt dit ergens eind september. Tevens hebben de meeste mensen wel een aantal weken vakantie in de zomer, dus tijd genoeg voor activiteiten in de buitenlucht.

Belevenissen in de zomer

Onder belevenissen in de zomer verstaan we in principe activiteiten en belevenissen die afhankelijk zijn van een bepaalde aangename temperatuur, omdat deze buiten worden uitgevoerd. Dit is dus ook precies de reden waarom deze belevenissen over het algemeen niet in de winter worden gedaan. Het wil niet zeggen dat deze activiteiten per definitie alleen mogelijk zijn in de zomer, maar voor veel activiteiten is het een stuk leuker om deze in de zomer te doen.

Voorbeelden van zomerse belevenissen

Belevenissen die in en op het water plaatsvinden zijn voorbeelden van activiteiten die in de zomer plaatsvinden. Juist omdat de buitentemperatuur en de watertemperatuur in de winter onaangenaam koud kunnen worden, doen we deze activiteiten veel liever in de zomer.

Belevenissen in de zomer

Voorbeelden zijn waterskiŽn, raften, racen over water, wakeboarden, surfen, kanoŽn en sloep varen. Voorbeelden van andere belevenissen die tevens in de winter kunnen worden gedaan, maar liever in de zomer worden gedaan, zijn picknicken, een pretpark bezoeken, een dagje weg, paardrijden, een ballonvaart en wadlopen.

Zomerse belevenissen als cadeau

In principe kunnen belevenissen aan iedereen cadeau worden gedaan. Er zijn daarentegen wel belevenissen waar bepaalde vereisten aan verbonden zijn. Denk bijvoorbeeld aan belevenissen die in en op het water plaatsvinden. Voor deze activiteiten is vaak in ieder geval diploma A vereist. Houd er dus rekening mee dat vooral kinderen zonder diploma niet altijd deel kunnen nemen aan alle activiteiten.

Ook is er soms een minimum leeftijd vereist voor bepaalde belevenissen. Deze vereisten staan in ieder geval altijd weergegeven op de website van de aanbieder. Neem dit dus goed door voordat een belevenis wordt besteld.

Boerengolf

Gofl met een klomp aan een stok? Speel boerengolf!

Dagje weg

Een dagje weg en plezier: alleen of met het hele gezin…

KanoŽn

KanoŽn: een ontspannende belevenis op het water…

Kitesurfen

Surfen met een vlieger, een nieuwe rage. Ga ook kitesurfen!

Picknicken

Ga picknicken in het bos, bij een kasteel of aan de waterrand…

Pretpark bezoeken

Een pretpark bezoeken is leuk voor zowel jong als oud…

Wandelen

Wandelen is goed voor het lichaam en natuurlijk ook voor de geest…

WaterskiŽn

WaterskiŽn: op de ski's achter een speedboot, spannend!

Zwemmen

Gebruik alle spieren in het zwembad en ga baantjes zwemmen…

Originele cadeaus

Originele cadeausHet is niet makkelijk om een origineel cadeau voor iemand te kopen. Bovendien zijn er minstens twee momenten per jaar (verjaardag en kerstmis/Sinterklaas) waar er weer gedacht moet worden aan het kopen en geven van een cadeau. Nat…

Belevenissen in de lucht

Belevenissen in de luchtIedereen heeft weleens een droom gehad waarbij we in de lucht konden vliegen. De vrijheid om over bossen en steden te kunnen zweven is een heerlijke gedachte. De mens heeft zich daarom al eeuwen beziggehouden met gedachten en moge…